GRATIS CONCERT

Rolduc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de poster 

GRATIS CONCERT IN KERKRADE : MESSIAH HIGHLIGHTS

ZONDAG 27 AUGUSTUS 2017 | MESSIAH HIGHLIGHTS | AANVANG 15.00 UUR EINDE 16.15 | ABDIJKERK ROLDUC | HEYENDALLAAN 82 |KERKRADE |

Met medewerking van
Scratchkoor Nederland – Koor
Merel van der Geest – Sopraan
Händel Begeleidingsensemble
Sander van den Houten - Orgel
Martin van der Brugge - Dirigent

Op zondag 27 augustus vindt in de Abdijkerk van Rolduc een bijzonder concert plaats waarbij een projectkoor de mooiste delen uit Händels Messiah uitvoert. Het koor bestaat uit meer dan 100 zangers en zingt de werken onder begeleiding van een orkest onder leiding van dirigent Martin van der Brugge. Dit gratis concert begint om 15:00 uur. U kunt geen kaarten reserveren, maar kom minimaal een half uur voor aanvang naar de Abdijkerk.

De Messiah 
Georg Friedrich Händel is 57 jaar oud als hij wordt uitgenodigd om een aantal benefietconcerten in Dublin te komen geven. Het toeval wil dat hij kort daarna een tekst ontvangt met het verzoek er een oratorium, een compositie voor solisten, koor en orkest, van te maken. De tekst verhaalt het dramatische en ontroerende verhaal van het leven van Jezus, en Händel gaat met zoveel enthousiasme aan het werk dat het hele oratorium binnen 24 dagen af is. 

Scratchkoor
Het projectkoor wordt  begeleid door het Händel begeleidingsensemble. De koorleden komen uit het hele land en verdiepen zich gedurende een vol weekend in de Messiah. De organisatie van dit zangweekend is in handen van Sing Along Events, een evenementenbureau uit Leiden dat al vele jaren ervaring heeft met klassieke projectkoren.

Veelzijdige soliste 
merel

Tijdens de uitvoering van Messiah soleert sopraan Merel van der Geest in een aantal
prachtige aria’s. In 2009 rondde Merel van der Geest haar Master klassiek zang cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Ook heeft Merel een uitwisseling gedaan met The Royal College of Music in Londen en heeft zij les gehad van befaamde docenten. Ze is een veelzijdig zangeres die niet alleen veel oratoria zingt, maar ook excelleert in liedrecitals en opera.