Nederlands Projectkoor zingt Matthäus Passion met verteller

MP flyer

Bij de uitvoering van Bachs Matthäus Passion door het Nederlands Projectkoor zal verteller Ds. David Schiethart de rol van verteller op zich nemen. Deze bijzondere uitvoering klinkt op zaterdag 10 maart van 16.30 – 18.00 uur in de Dominicuskerk te Amsterdam. Solisten Anne Marie Jacobs en Bas Kuijlenburg zingen aria’s. Het concert staat onder leiding van Martin van der Brugge.  

Toegankelijke uitvoering

De Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach is een prachtig werk, maar wel lang. Voor de uitvoering op 10 maart met het Projectkoor is gekozen voor een selectie van de meest aansprekende delen, waardoor het concert niet langer dan anderhalf uur duurt. Verteller David Schiethart, die al eerder de rol van evangelist-verteller in de Matthäus met succes op zich nam, zorgt er op zijn meeslepende manier voor dat het verhaal achter de Matthäus, het lijden en sterven van Jezus Christus, tot leven wordt gewekt. Een uitvoering als deze is geschikt voor zowel liefhebbers van klassieke vocale werken als voor luisteraars die nog niet eerder kennis maakten met de Matthäus Passion. U ben bij dit concert dan ook met uw (klein-)kind welkom.  

Nederlands Projectkoor

Het Nederlands Projectkoor bestaat uit zangers uit het hele land die op projectbasis een werk instuderen en uitvoeren. De stem van alt Marie Anne Jacobs heeft een warm en donker timbre dat bijzonder goed bij oude muziek past. Bas Kuijlenburg is een graag geziene zanger die zowel in het oratorium- en klassieke genre als in opera en musical weet te excelleren.  

Kaarten:

Kaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen aan de kassa voorafgaand aan het concert vanaf 16.00 uur. U kunt kaarten reserveren via  de website van Sing Along Events. Gereserveerde kaarten liggen voor u klaar bij de kassa. Geen pinbetaling mogelijk.

Programma:

Matthäus Passion – Johan Sebastian Bach
Dit werk uit 1727 behoort tot de meest geliefde en uitgevoerde klassieke oratoria.

Solisten:

Marie Anne Jacobs – alt
Bas Kuijlenburg - bas
Uitvoering:

Nederlands Projectkoor
Orgel: Rob Nederlof
Begeleiding: Orkestvereniging Con Sequenza
Martin van der Brugge (dirigent, algehele leiding)

Locatie:

Dominicuskerk, Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam

 


Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.


DOWNLOADS

Aankondigingsposter concert zaterdag 10 maart >> klik hier >>
Foto Marie Anne Jacobs >> klik hier >>
Foto Bas Kuijlenburg  >> klik hier >>
Foto David Schiethart >> klik hier >>
Foto Dominicuskerk >> klik hier  >>
Persbericht  >> klik hier >>

Voor de redactie:
Sing Along Events
Postbus 3051 
2301 DB  Leiden
Martin van der Brugge (Organisator) 
Tel: 071 361 94 86/ 06 513 676 53