The Armed Man-scratch
ZATERDAG 18 NOVEMBER 2017 | NICOLAIKERK | NICOLAASKERKHOF 8 | UTRECHT
De scratch
Op zaterdag 18 november 2017 organiseren wij een scratchconcert. Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge wordt The Armed Man van de componist Karl Jenkins in één dag ingestudeerd en aansluitend met orkest en solisten uitgevoerd.
sir-karl-jenkins-a-concert-for-peace-600

Het maximum aantal inschrijvingen voor deze bijzondere scratch-uitvoering is reeds bereikt. Wanneer u zich toch nog wilt aanmelden, wordt uw naam op een wachtlijst genoteerd en kunnen wij helaas niet garanderen dat u mee kunt zingen.

Wel kunt u luisterkaarten bestellen voor de uitvoering van dit prachtige werk. Het concert begint om 16:30 uur en zal omstreeks 17:45 zijn afgelopen. Klik hier voor luisterkaarten


Het werk

The Armed Man

The Armed Man is de titel van een mis gecomponeerd door de Welshe componist Karl William Jenkins, met als ondertitel "A Mass for Peace". Het stuk is gecomponeerd in opdracht van het "The Royal Armouries" (de Koninklijke Arsenalen), een museum in Leeds dat is ingericht ter gelegenheid van de Millenniumvieringen. De première vond plaats in London in 2000, in de Royal Albert Hall. Het stuk was oorspronkelijk opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis, die plaatsvond terwijl Jenkins aan zijn compositie werkte.

Net als eerder het "War Requiem" van Benjamin Britten is het in essentie een anti-oorlog stuk. Net als Britten's werk is het opgebouwd rond het ordinarium van de christelijke mis, dat gecombineerd wordt met andere bronnen, onder andere het vijftiende-eeuwse volkslied "L'homme armé" in het eerste en het laatste deel.

De teksten die gebruikt worden vallen in drie categoriën: heroïsche teksten over oorlog en geweld, smartelijke teksten over de gevolgen van het geweld en tenslotte de teksten die hoop brengen en die er op wijzen dat duurzame vrede mogelijk is. Het geheel wordt samengebonden door een aantal liederen van de Irakese componist Hamid Khalaf die een aantal liederen heeft gecomponeerd over de vrede. 

 
Kom luisteren naar dit prachtige werk en bestel hier uw toegangskaarten.


Help ons met verspreiden van flyers en ontvang korting! 
Draagt u Sing Along Events een warm hart toe?
Wanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor. 
Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  en dan sturen wij u een enveloppe met 3 x 50 flyers toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan.
Als dank ontvangt u van ons een kortingsbon voor één van onze evenementen.