The Armed Man-scratch
ZATERDAG 18 NOVEMBER 2017 | NICOLAIKERK | NICOLAASKERKHOF 8 | UTRECHT
De scratch
Op zaterdag 18 november 2017 organiseren wij een scratchconcert. Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge wordt The Armed Man van de componist Karl Jenkins in één dag ingestudeerd en aansluitend met orkest en solisten uitgevoerd.
sir-karl-jenkins-a-concert-for-peace-600

Bent u al bekend met dit legendarische werk of heeft u zin om dit werk (nog) eens uit te voeren? Geeft u zich dan op en doe mee! De aan deelname verbonden kosten zijn € 35,00. Hiervoor ontvangt u het deelnemersbewijs. U kunt via deze link inschrijven.

U kunt u het inschrijfformulier downloaden om deze uit te printen en op te sturen naar Sing Along Events. Ons adres staat op het inschrijfformulier. 

Groepsinschrijvingen  
Wanneer er 10 personen of meer samen inschrijven krijgt u €5 korting per persoon en zijn de kosten €30,00. Bij deelname van 20 personen of meer loopt de korting op tot €10 en betaalt u €25,00 per persoon. Misschien is het een leuk idee om met (een deel van) uw koor aan dit project deel te nemen! Download hier het groepsinschrijfformulier.

Het werk

The Armed Man

The Armed Man is de titel van een mis gecomponeerd door de Welshe componist Karl William Jenkins, met als ondertitel "A Mass for Peace". Het stuk is gecomponeerd in opdracht van het "The Royal Armouries" (de Koninklijke Arsenalen), een museum in Leeds dat is ingericht ter gelegenheid van de Millenniumvieringen. De première vond plaats in London in 2000, in de Royal Albert Hall. Het stuk was oorspronkelijk opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis, die plaatsvond terwijl Jenkins aan zijn compositie werkte.

Net als eerder het "War Requiem" van Benjamin Britten is het in essentie een anti-oorlog stuk. Net als Britten's werk is het opgebouwd rond het ordinarium van de christelijke mis, dat gecombineerd wordt met andere bronnen, onder andere het vijftiende-eeuwse volkslied "L'homme armé" in het eerste en het laatste deel.

De teksten die gebruikt worden vallen in drie categoriën: heroïsche teksten over oorlog en geweld, smartelijke teksten over de gevolgen van het geweld en tenslotte de teksten die hoop brengen en die er op wijzen dat duurzame vrede mogelijk is. Het geheel wordt samengebonden door een aantal liederen van de Irakese componist Hamid Khalaf die een aantal liederen heeft gecomponeerd over de vrede. 

 
Lukt het niet met de online inschrijving of komt telefoneren u niet uit? Dan kunt u hier het inschrijfformulier downloaden om deze uit te printen en op te sturen naar Sing Along Events. Ons adres staat op het inschrijfformulier. Uitprintbaar inschrijfformulier.


Help ons met verspreiden van flyers en ontvang korting! 
Draagt u Sing Along Events een warm hart toe?
Wanneer u ons helpt flyers te verspreiden, dan ontvangt u van ons korting op het bedrag van deelname voor één van onze evenementen.
U kunt flyers in de plaatselijke supermarkt ophangen, neerleggen in de buurtbibliotheek of meenemen naar uw koor. 
Stuur ons een mail met uw adresgegevens naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  en dan sturen wij u een enveloppe met 3 x 50 flyers toe. Wilt u meer flyers verspreiden, geeft u dit dan aan.
Als dank ontvangt u van ons een kortingsbon voor één van onze evenementen.