Pop Sing Along in Steenwijk en open podium

ZATERDAG 24 MAART 2018 | POP SINGALONG | AANVANG 10.00 UUR EINDE 17.30 | THEATER DE MEENTHE | STATIONSPLEIN 1 STEENWIJK                                           (U kunt zich nog niet inschrijven)

Sing Along Events organiseert weer een geweldige dag vol  popmuziek op zaterdag 24 maartl 2018. Binnen één dag een prachtige keuze van highlights uit  popmuziek instuderen en uitvoeren? Voor wie van zingen houdt, een absolute must!

Samen met een combo en geweldige solisten studeren we onvergetelijke hits zoals Tears in Heaven, Dust In The Wind en lmagine op de dag zelf in. Het thema van de dag luidt Tears in Heaven, en laat zien hoe mooie muziek juist in moeilijke tijden troost biedt aan mensen.
Deze dag is bedoeld voor individuele koorzangers, maar ook koren kunnen hieraan deelnemen. Met behulp van liedteksten, partituur en een oefen-mp3 tjes (of cd) is het mogelijk om de muziek vooraf in te studeren.

Open podium    

Na het scratchconcert bestaat er ook nog de mogelijkheid dat uw koor tussen 18.00 en 20.30 uur een eigen optreden ten gehore brengt. Een optreden mag niet langer zijn dan 25 minuten. Elk genre muziek is toegestaan. 

De kosten
Wilt u meezingen of deze scratch-dag aan iemand cadeau geven, dan kunt u zich aanmelden en ontvangt u na overmaking van € 45,00 het toegangsbewijs. De oefen-mp3'tjes en de liedteksten en bladmuziek kunt u dan van de site downloaden. Na betaling krijgt u van ons een brief met de downloadlink. Daar vindt u alle ingezongen liedjes per stemsoort en alle muziek en songteksten. 
Open podium Er zijn hier geen extra kosten aan verbonden, mits een groot deel van uw koor koor meedoet aan de Pop Sing Along.

Korting
Wanneer er 10 personen of meer samen inschrijven krijgt u € 5 korting per persoon en zijn de kosten € 40,00. Bij deelname van 20 personen of meer loopt de korting op tot € 10 en betaalt u € 35,00 per persoon. Misschien is het een leuk idee om met (een deel van) uw koor aan dit project deel te nemen! Download hier het groepsinschrijfformulier. (Nog niet bechikbaar)

Luisteren/Toegangskaarten voor de uitvoering  

Heeft u fans die graag naar de uitvoering komen luisteren? Voor hen kunt u toegangskaarten bestellen. Luisterkaarten kosten € 10, maar als u de toegangskaarten direct bestelt bij .
Verras uw vrienden met een luisterkaartje!
Aanvang van het concert is 16.30 uur en het duurt tot 17.30 uur.
Open podium van 18.00 uur tot 20.30 uur.

U kunt natuurlijk ook luisterkaarten bestellen als u niet deelneemt aan de Musical Sing Along. Bestel hier uw luisterkaart(en). (Nog niet bechikbaar)

Lukt het niet met inschrijven en/of komt telefoneren u niet uit? U kunt het inschrijfformulier ook downloaden om deze uit te printen en op te sturen naar Sing Along Events. Ons adres staat op het inschrijfformulier. Klik hier voor het printbare inschrijfformulier. (Nog niet bechikbaar) 

 


          PROGRAMMA Pop Sing Along 'Tears in Heaven' 


Tom Harriman
Soldaat van Oranje 
Ouverture (Instrumentaal)
Als wij niets doen (Koorversie)
Morgen is Vandaag (Koorversie)
John Lennon
lmagine (Koorversie)
Kerry Livgren
Dust In The Wind (Koorversie)
Stefan Nilsson
As it is in Heaven (Så Som I Himmelen)
Gabriellas Sång (Koorversie)
Queen 
Bohemian Rhapsody (Koorversie)
Alan Parson’s Project 
Old and Wise (Tenorsolo)
Labi Siffre
 
Something lnside So Strong (Koorversie)
Eric Clapton 
Tears in Heaven (Koorversie)
Michael Jackson
We are the World  (Koorversie)


        Pop en Musical Sing Along 'Tears in Heaven'


Achtergrond

Soldaat van Oranje
Deze unieke Nederlandse musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. De oorlog zet alles op zijn kop en de verhoudingen staan op scherp. Iedereen moet keuzes maken. Vechten voor vrijheid, volk, vaderland? Verder studeren met de kop in het zand? Of doelbewust kiezen voor de vijand?
lmagine
Lennon schreef het lied op een ochtend in het begin van 1971 op zijn slaapkamer in zijn landhuis Tittenhurst Park in Ascot in Berkshire, maar sporen van de tekst zijn al terug te vinden in de gedichten van Lennons eega Yoko Ono uit de vroege jaren 60. In drie coupletten maakt hij zich een voorstelling van een ideale staat van broederschap tussen mensen, a brotherhood of man.
Dust in the Wind
Dust in the Wind was een akoestische opname van de popgroep Kansas, met een trage melancholische melodie en filosofische teksten. Het is een meditatie op de mortaliteit en de onvermijdelijkheid van de dood. Het lyrische thema draagt een opvallende gelijkenis met de bekende Bijbelse passage Genesis 3:19 ("... want stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren"), en verwijst ook naar de beroemde openingzin van het Japanse oorlogsepos Heike Monogatari ("... de machtige valt eindelijk, en ze zijn als stof voor de wind.")
As it is in Heaven (Så Som I Himmelen)
Gabriellas Sång

De film gaat over Daniël Daréus, een bekende dirigent van middelbare leeftijd, die tijdens zijn drukke carrière een hartaanval krijgt. Omdat hij het rustig aan moet doen besluit hij terug te keren naar zijn geboortedorp in het noorden van Zweden. Terwijl Daniël probeert door middel van stemexpressie iedereen een plek in het koor te laten vinden, maakt deze werkwijze veel los onder de dorpelingen: jaloezie, liefde en een zoektocht naar waar iedereen echt voor staat. Gabriella, een vrouw die mishandeld wordt door haar man, leert door het koor voor zichzelf opkomen.
Something Inside So Strong
Het nummer werd in 1984 geschreven, geïnspireerd door een tv-documentaire over apartheid in Zuid-Afrika. De Brit Labi Siffre was zo geschokt door de documentaire, waarin blanke soldaten schietend op zwarte burgers in de straat werden gefilmd, dat hij dit lied schreef als protest.
Bohemian Rhapsody 
Bohemian Rhapsody is een stuk in rapsodische vorm van de Britse groep Queen. Het verscheen op het album A Night at the Opera uit 1975. Het was een wereldwijde hit voor de groep in 1975/1976 en de heruitgave in 1991 werd ook een hit. Het wordt algemeen beschouwd als één van de succesrijkste popnummers aller tijden.Als je kijkt naar de tekst, en deze letterlijk vertaalt, dan wordt het verhaal verteld van een jonge man die zijn moeder vertelt dat hij iemand heeft vermoord. Hij is bang en in de war. Ook komt hij nogal depressief over (wil niet sterven, maar ook dat hij nooit geboren was). Door het nummer heen worden hints gegeven dat ook de persoon waarover het lied gaat zal sterven. (my time has come, now I’m gonna throw it all away, let me go let me go). Hij vreest de duivel (Beelzebub) omdat die de duivel voor hem heeft apart gezet.
Kortom: de beste man zit in gewetensnood over de moord die hij heeft gepleegd, verontschuldigt zich bij zijn moeder en tegen het einde geeft hij het op. Hij ziet wel hoe het afloopt, waar hij terecht komt (any way the wind blows)
Old and wise 
Old and wise verscheen eind 1982 en beklom vanaf 18 december 1982 de Nederlandse Top 40 in de uitvoering van The Alan Parsons Project. Het nummer vormde het slot van de elpee Eye in the Sky uit 1982.Het nummer is een gelaten lied waarin de schrijver Eric Woolfson (die in 2009 op 64-jarige leeftijd overleed), zucht dat hij alles zal begrijpen als hij oud en wijs is. Hij zal dan ook niet meer zo geraakt worden door de ellende om hem heen.
Tears in Heaven
Eric Clapton schreef dit nummer naar aanleiding van het noodlottige ongeluk van zijn vierjarig zoontje Conor, dat op 20 maart 1991 uit het raam van de 53ste verdieping van een wolkenkrabber naar beneden viel. Dit lied zou ook symbool kunnen staan voor alle mensen die ondanks tegenslag troost zoeken in mooie herinneringen, liefde voor het leven en de mensen om ons heen.
We Are the World
USA for Africa (United Support of Artists for Africa) was een eenmalige muzikale samenwerking tussen bekende Amerikaanse popmuzikanten om geld in te zamelen tegen de honger in Afrika in 1985. Het lied, geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie, ging meer dan 20 miljoen keer over de toonbank met een opbrengst van ruim 63 miljoen dollar voor het goede doel. De tekst van We Are the World bevat een uitgesproken boodschap van vrede en solidariteit met arme gebieden in de wereld die getroffen zijn door oorlog en honger.