Scratch-evenement - Musical en Pop Sing Along in Den Haag

Sing Along Events organiseert weer een geweldige dag vol musical en popmuziek op zaterdag 8 april 2017. Binnen één dag een prachtige keuze van highlights uit musicals en popmuziek instuderen en uitvoeren? Voor wie van zingen houdt, een absolute must!

Samen met een combo en solisten uit de musicalwereld zingen wij highlights uit onder andere de musicals Soldaat van Oranje, Les Misérables en West Side Story. Maar ook onvergetelijke hits zoals Tears in Heaven, Dust In The Wind en lmagine studeren we op de dag zelf in. Het thema van de dag luidt Tears in Heaven, en laat zien hoe mooie muziek juist in moeilijke tijden troost biedt aan mensen.
Deze dag is bedoeld voor individuele koorzangers, maar ook koren kunnen hieraan deelnemen. Met behulp van liedteksten, partituur en een oefen-cd is het mogelijk om de muziek vooraf in te studeren.

De kosten
Wilt u meezingen of deze scratch-dag aan iemand cadeau geven, dan kunt u zich aanmelden en ontvangt u na overmaking van € 45,00 het toegangsbewijs. De oefen-mp3'tjes en de liedteksten en bladmuziek kunt u dan van de site downloaden. Na betaling krijgt u van ons een brief met de downloadlink. Daar vindt u alle ingezongen liedjes per stemsoort en alle muziek en songteksten. 

Korting
Wanneer er 10 personen of meer samen inschrijven krijgt u € 5 korting per persoon en zijn de kosten € 40,00. Bij deelname van 20 personen of meer loopt de korting op tot € 10 en betaalt u € 35,00 per persoon. Misschien is het een leuk idee om met (een deel van) uw koor aan dit project deel te nemen! Download hier het groepsinschrijfformulier.

Luisteren/Toegangskaarten voor de uitvoering  

Heeft u fans die graag naar de uitvoering komen luisteren? Voor hen kunt u toegangskaarten bestellen. Tijdens de avond zijn er tekstboekjes te koop, zodat het publiek ook mee kan zingen. Luisterkaarten kosten € 10, maar als u de toegangskaarten direct bestelt bij inschrijving als deelnemer, krijgt u forse korting! Wanneer u zich als deelnemer/zanger inschrijft kunt u direct voor slecht € 2,50 per stuk luisterkaarten meebestellen. Nadat u zich heeft ingeschreven, kunt u niet meer van deze kortingsactie gebruik maken. Verras uw vrienden met een luisterkaartje!
Aanvang van het concert is 16.30 uur en het duurt tot 17.30 uur.

U kunt natuurlijk ook luisterkaarten bestellen als u niet deelneemt aan de Musical Sing Along. Tijdens het concert zijn tekstboekjes te koop, zodat u alle nummers kunt meezingen! Bestel hier uw luisterkaart(en).

 Lukt het niet met inschrijven en/of komt telefoneren u niet uit? U kunt het inschrijfformulier ook downloaden om deze uit te printen en op te sturen naar Sing Along Events. Ons adres staat op het inschrijfformulier. Klik hier voor het printbare inschrijfformulier.                            


          PROGRAMMA Pop en Musical Sing Along 'Tears in Heaven' 


 

Soldaat van Oranje (Tom Harriman)
Ouverture
Als wij niets doen
Morgen is Vandaag
John Lennon
lmagine (Solo)
Kerry Livgren
Dust In The Wind
Les Misérables (Claude-Michel Schönberg)
At the End of the Day
I Dreamed a Dream
Do You Hear the People Sing?
Labi Siffre 
Something lnside So Strong
Eric Clapton 
Tears in Heaven 
West Side Story (L. Bernstein)
One Hand One Heart
America
Somewhere 
Michael Jackson
We are the World   


        Pop en Musical Sing Along 'Tears in Heaven'


Achtergrond

Soldaat van Oranje
Deze unieke Nederlandse musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. De oorlog zet alles op zijn kop en de verhoudingen staan op scherp. Iedereen moet keuzes maken. Vechten voor vrijheid, volk, vaderland? Verder studeren met de kop in het zand? Of doelbewust kiezen voor de vijand?
lmagine
Lennon schreef het lied op een ochtend in het begin van 1971 op zijn slaapkamer in zijn landhuis Tittenhurst Park in Ascot in Berkshire, maar sporen van de tekst zijn al terug te vinden in de gedichten van Lennons eega Yoko Ono uit de vroege jaren 60. In drie coupletten maakt hij zich een voorstelling van een ideale staat van broederschap tussen mensen, a brotherhood of man.
Les Misérables
Het verhaal speelt zich af in de eerste helft van de 19e eeuw, onder de regering van de burgerkoning Louis-Philippe. Rechtvaardigheid, veroordeling van moord en vechten tegen sociale onrechtvaardigheid lopen als duidelijke thema’s door deze musical. De personages in de musical hebben te maken met vele misstanden in Frankrijk. Ze willen signalen aan het volk geven om te gaan strijden en een revolutie te beginnen.
Bring Him Home (Solo)
De hoofdpersoon Valjean uit Les Misérables smeekt God om Marius te redden en terug te keren naar zijn dochter Cosette. ‘Breng hem thuis’ is een aangrijpend lied over liefde en dood.
Tears in Heaven
Eric Clapton schreef dit nummer naar aanleiding van het noodlottige ongeluk van zijn vierjarig zoontje Conor, dat op 20 maart 1991 uit het raam van de 53ste verdieping van een wolkenkrabber naar beneden viel. Dit lied zou ook symbool kunnen staan voor alle mensen die ondanks tegenslag troost zoeken in mooie herinneringen, liefde voor het leven en de mensen om ons heen.
Dust in the Wind
Dust in the Wind was een akoestische opname van de popgroep Kansas, met een trage melancholische melodie en filosofische teksten. Het is een meditatie op de mortaliteit en de onvermijdelijkheid van de dood. Het lyrische thema draagt een opvallende gelijkenis met de bekende Bijbelse passage Genesis 3:19 ("... want stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren"), en verwijst ook naar de beroemde openingzin van het Japanse oorlogsepos Heike Monogatari ("... de machtige valt eindelijk, en ze zijn als stof voor de wind.")
West Side Story
In de West Side Story staan twee thema's centraal: liefde en discriminatie. De verhaallijn is een vrije bewerking van het verhaal van Romeo en Julia en speelt in dit geval tussen Pools/Amerikaanse en Puerto Ricaanse straatbendes in de Upper West Side van New York City. Het thema, de muziek en de kern van de verhaallijn zijn gericht op de sociale problemen van die tijd.
Something Inside So Strong
Het nummer werd in 1984 geschreven, geïnspireerd door een tv-documentaire over apartheid in Zuid-Afrika. De Brit Labi Siffre was zo geschokt door de documentaire, waarin blanke soldaten schietend op zwarte burgers in de straat werden gefilmd, dat hij dit lied schreef als protest. 
We Are the World
USA for Africa (United Support of Artists for Africa) was een eenmalige muzikale samenwerking tussen bekende Amerikaanse popmuzikanten om geld in te zamelen tegen de honger in Afrika in 1985. Het lied, geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie, ging meer dan 20 miljoen keer over de toonbank met een opbrengst van ruim 63 miljoen dollar voor het goede doel. De tekst van We Are the World bevat een uitgesproken boodschap van vrede en solidariteit met arme gebieden in de wereld die getroffen zijn door oorlog en honger.